1 Δεκ 2008

QuickTips - iCal Tip #1

Αγαπητό ημερολόγιο,

Τις προάλλες καθώς διάβαζα τα RSS feeds βρήκα κάτι ενδιαφέρον...


Αν κάνεις διπλό κλικ σε κάποιο event στην έκδοση 10.5 του iCal, θα πεταχτεί ένα μικρό pop-up window με κάποιες πληροφορίες και τα κουμπιά Edit και Done, όπως πιθανώς ήδη ξέρετε. Αυτό το παραθυράκι μπορεί να φαίνεται άχρηστο αν θέλουμε να επξεργαστούμε κάτι, αλλά ακόμη και αν δεν πατήσουμε το κουμπί Edit, αν σύρουμε κάποιο κείμενο στο παραθυράκι αυτό θα προστεθεί αυτόματα στις σημειώσεις του event. 

Η αλήθεια είναι οτι το έκανα κατά λάθος την πρώτη φορά και εξεπλάγην που συνέβη, έτσι δοκίμασα μερικά ακόμη πραγματάκια. Σέρνοντας ένα αρχείο, το βάζει ως συνημμένο. Σέρνοντας μια επαφή από το Address Book την προσθέτει στους attendee (πχ τα άτομα που θα συμμετέχουνε σε ένα σεμινάριο κλπ). Επίσης, μπορείτε να σύρετε πολλαπλές επαφές ή κάποια υπάρχουσα ομάδα επαφών. Σέρνοντας κάποιο URL προστίθεται ως ενεργό link. Άρα, παρά την εμφάνισή του, με ατό το παραθυράκι μπορούμε να κάνουμε ένα βασικό editing στα events μας.

[Σημ: Αν το event έχει ήδη κάποιο URL, θα αντικατασταθεί με αυτό που θα σύρουμε. Μπορούμε επίσης να προσθέσουμε μια επαφή σέρνοντάς την σε μια υπάρχουσα λίστα. Παρ' όλα αυτά, αν το event έχει ήδη κάποια σημείωση, δεν θα μας αφήσει να σύρουμε κάποιο κείμενο για να την προστατεύσει.]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου